TER HERINNERING

Wanneer: 2 juni 2015 om 9.00 uur
Waar : Vrouwe Justitiaplein 1 Utrecht
Betreft : de zaak Freya Exploitatie B.V. contra Gemeente Utrecht

Op 2 juni a.s. dient bij de Rechtbank de zaak die de Freya’s onder aanvoering van advocaat Tomlow hebben aangespannen tegen de gemeente.

Zij vechten de gemeentelijke weigering aan van een exploitatievergunning voor het opnieuw in gebruik nemen van de rode ramen in de Hardebollenstraat.

Sinds deze week is Stichting Leefbare Breedstraatbuurt door de Rechtbank toegelaten als belanghebbende partij en dit weekend moet de stichting dus, samen met onze raadsman, een pleitnota schrijven, teneinde deze woensdag a.s. in te dienen.

Onze stelling zal zijn, dat de raamprostitutie een ernstige aantasting van het woon- en werkklimaat was en, bij terugkomst, opnieuw zal zijn. De problemen en overlast die gedurende vele jaren de buurt hebben gegijzeld, zijn sinds het sluiten van de ramen voor het grootste deel verdwenen en nagenoeg alle bewoners en ondernemers willen de oude situatie dus nooit meer terug.

De Stichting Leefbare Breedstraatbuurt roept de hulp in van alle bewoners en ondernemers om dit bericht kenbaar te maken aan ieder die dit niet leest, want wij rekenen op uw steun én aanwezigheid bij de zitting.

De bewoners en ondernemers van onze buurt hebben NU de kans te voorkomen dat de rode ramen weer opengaan en de overlast erger dan ooit terugkeert. De Hardebollenstraat wordt dan immers het enige raamprostitutiegebied in Utrecht!

Stichting Leefbare Breedstraatbuurt

Een reactie:

  1. Ik was vanochtend aanwezig bij de zitting van de meervoudige kamer. Wonderlijk om te zien dat het echt juristelarij is geworden met discussies over ontvankelijkheid en het al dan niet reageren binnen termijnen. De inhoud kwam nauwelijks aan de orde, maar in termen van procedures is de zaak eigenlijk weer bij nul. Het goede nieuws is hiervan dat de leefbaarheidstoets in beeld is en wij als bewoners en belanghebbenden ons kunnen laten horen. Dat moeten we dan wel doen!
    Ik verzoek de stichting om aanwijzingen voor effectieve beïnvloeding van gemeente, politiek en andere stakeholders, zodat we ons doel bereiken van de definitieve sluiting van de ramen aan de Hardebollenstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *