Rechter legt zaak terug bij Gemeente Utrecht

2 juni 2015

Vandaag diende de rechtszaak van de Freya’s tegen de gemeente die weigerde een exploitatievergunning voor de Hardebollenstraat te verlenen.

Eerst poogde de raadsman van de Freya’s de rechter ervan te overtuigen dat onze stichting geen belanghebbende in deze zaak is. Rechtbank schorste kort de zitting voor overleg en besloot vervolgens ons te laten zitten en in een uitspraak in te gaan op onze positie als belanghebbende.

Uiteindelijk kwam de Rechtbank niet toe aan een uitspraak, omdat na pleidooien van de Freya’ s en de gemeente de rechter partijen opriep bijeen te komen voor een nieuwe behandeling van de aanvraag voor een exploitatievergunning. In deze nieuwe gemeentelijke procedure krijgen wij als bewoners en ondernemers kans ons verhaal te doen over de gevolgen van terugkeer van de rode ramen. Op basis van alle informatie zal B&W Utrecht een besluit moeten nemen.

Gaan de ramen dán open of niet, wordt de vraag.

Een en ander betekent dat we met z’n allen de gemeente ervan moeten zien te overtuigen dat terugkeer van de raamprostitutie een ramp betekent voor ons woon- werk- en leefklimaat.

We houden u op de hoogte !

Veel bewoners en ondernemers waren vanmorgen aanwezig in de rechtszaal. Veel dank voor de steun! Ook dank aan de voorzitter van winkeliersvereniging Voorstraat en de directie van Kinderdagverblijf Hippe Jippe, die bereid waren ook als belanghebbende op te treden.

Op www.leefbarebreedstraatbuurt.nl vindt u een overzicht van alle rapportages over onze buurt alsmede de acties die bewoners en ondernemers hebben ondernomen.

Bestuur stichting Leefbare Breedstraatbuurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *