“Alstublieft, niet weer prostitutie”

0001 (5)

Een reactie:

 1. Contactformulier ingevuld;

  Geachte Burgemeester van Zanen,

  Graag wil ik u verzoeken om te kijken naar het aankomende besluit om een exploitatievergunning voor stichting Freya te verlenen en daarmee de Hardebollenstraat weer in te richten voor prostitutie.

  Omdat de omgeving Breedstraat in 2008 vergeven was van de junks, zwervers, criminaliteit (voornamelijk aantasting van de lichamelijke integriteit) heeft Utrecht een flink aantal stappen gemaakt. Het sluiten van coffeeshops, het aanwijzen van dit gebied als een risicogebied en daarmee het instellen van preventief fouilleren van personen die zich hier begeven en het sluiten van de ramen in de Hardebollenstraat. Die aanpak is effectief geweest en er is een zeer gedetailleerd onderzoek gedaan (http://www.utrecht.nl/fileadmin/uploads/documenten/2.concern-bestuur-uitvoering/Onderzoek_en_cijfers/rapport-Breedstraat_3-meting_Overlast_2014.pdf).

  Overduidelijk is dat prostitutie verdere criminaliteit aantrekt (het is een magneet voor criminele personen en daarmee dus ook criminele activiteiten). Verwijder de prostitutie en het wordt weer een normaal stukje van Utrecht. Verwelkom de prostitutie en het wordt weer een veiligheidsrisicogebied.

  Stichting Freya (Het klinkt zo schattig) heeft één doel; Geld. Het heropenen van de ramen levert ze/haar veel geld op. Haar advocaat schermt dus met termen zoals “ja, maar vergunningstechnisch is alles in orde”. Er is geen andere overweging dan geld, behalve dan dat die buurtbewoners het zo vervelend vinden (wij wonen hier immers), daar moet hij wat aan doen, want anders krijgt hij geen geld.

  Ik woon op minder dan 50 meter van de Hardebollenstraat, ik heb gezien hoe het kapot ging in 2008, ik heb gezien hoe het nu weer een fijn stukje van de binnenstad gemaakt is (met veel moeite en acties van de gemeente), ik hoop niet te zien dat we nu weer terug gaan vallen naar een veiligheidsrisicogebied. Iedereen verliest, uw stad wordt een flink stuk onveiliger, behalve Freya (ze heeft dollartekens in het vizier, leefbaarheid of crimininaliteit zijn voor haar niet van belang).

  Graag wil ik u verzoeken om een wijziging in het bestemmingsplan voor de Hardebollenstraat aan te brengen;
  1) Naamswijziging
  2) Winkels (met boven woonruimte)

  U heeft de keuze, staat u toe dat een partij die veel geld heeft een deel van uw stad gaat verslechteren in zo een ernstige mate dat we weer een veiligheidsrisicogebied worden?

  Hoogachtend,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *